Home Onlinespel > 5 populära multiplayer-spel att spela online
5 populära multiplayer-spel att spela online

5 populära multiplayer-spel att spela online

Online multiplayer-spel är spel som du spelar på nätet mot eller med andra spelare. Spelen går ut på att du kopplar upp dig på spelets servrar där du kommer i kontakt med andra spelare. Sedan kan du starta ett spel genom att bjuda in spelare eller via sökfunktioner som plattformen erbjuder. Med internets framfart har detta blivit ett otroligt populärt koncept då du kan spela med kompisar eller lära känna folk direkt från hemmet.

Multiplayer-spel som spelas online kan variera. Spelen kan ha vilken genre som helst, det enda de har gemensamt är att de spelas på nätet mot andra spelare. Idag är detta ett populärt koncept och de flesta nya spel innehåller någon form av funktion där du kan koppla upp dig mot andra spelare. Du kan spela för att toppa listor eller bara för att det är kul. Här har du spelen du inte får missa.

Dota 2

Dota är från början en mod till det populära strategispelet Warcraft 3. Det var spelföretaget Valve som senare vågade ta på sig rollen att skapa en uppföljare, vilket resulterade i Dota 2. Spelet blev snabbt en succé då det var en modernare variant av det första spelet. Du spelar på nätet via Valves plattform Steam som hjälper dig att koppla upp dig mot andra användare. Du kan även spela rankade matcher.

Spelet går ut på att du och dina fyra lagkamrater tävlar mot fem andra spelare om att förstöra varandras bas. Varje spelare väljer en hjälte vardera i början av matchen, där alla hjältar har olika förmågor. Det är viktigt att samarbeta då alla hjältar har olika funktioner under spelets gång. Du kan döda monster i skogen samt hjältar och motståndarens soldater för att samla ihop pengar till vapen som gör dig starkare.

Counter Strike: Global Offensive

Counter Strike är från början en mod till spelet Half-Life. Spelet har funnits i många år då det utvecklats till nya versioner. Det minskade drastiskt i popularitet och var inte så populärt i många år tills Valve tog på sig rollen att skapa en uppföljare till denna en gång legendariska spelserie. Resultatet blev Counter Strike: Global Offensive som snabbt blev populärt. Spelet spelas online mot andra användare och det finns en sökmotor för matcher.

Spelet är ett FPS-spel där man tävlar i två lag om fem spelare. Ena laget börjar som terrorister och ska försöka plantera en bomb som det andra laget, som är poliser, ska försöka förhindra. Spelet är rundbaserat där du får poäng om du vinner en runda. Du kan köpa vapen för pengarna du får genom att döda motståndare. Spelet är stort och det tävlas i stora event. Det finns även rankinglistor inne i spelet.

Street Fighter V

Street Fighter är en serie av spel som går under genren fightingspel. Spelet har sitt ursprung från Japan där det växte i popularitet i landets arkadhallar. Det var dock många år senare, när versioner som gick att spela via X-box eller Playstation, som det tog fart rejält. Street Fighter V utvecklades och var som en frisk fläkt i den döende fightingscenen inom spelvärlden. Det gick nu att koppla upp sig på nätet.

Spelet är plattformbaserat där endast två spelare kan spela samtidigt. Det går ut på att varje spelare väljer var sin karaktär. Du styr sedan din karaktär och det gäller att knocka din motståndare för att vinna spelet. Det spelas i bäst av tre rundor. Spelet har blivit otroligt stort inom tävlingar och har en växande scen på nätet där du kan koppla upp dig mot andra spelare runt om i världen.

Mobile Legends: Bang Bang

Mobile Legends är ett spel som går under kategorin moba. Det dröjde inte länge efter att spelet hade lanserats till att det blev ett av de populäraste spelen på marknaden. Det spelas via mobilen eller surfplattan och finns att ladda ner och spela gratis. Spelet är av hög kvalitet för att vara ett mobilspel, där du dessutom spelar mot andra spelare som är uppkopplade till samma spel. Köp kan göras inne i spelet.

World of Warcraft

World of Warcraft är ett onlinespel där du spelar i en öppen värld som är tillgänglig för användarna dygnet runt. Spelet är tillverkat av företaget Blizzard och är ett av världens populäraste spel. Det utspelar sig i en fantasyvärld där du dödar monster tillsammans med andra spelare för att göra din karaktär starkare. World of Warcraft har funnits länge och det släpps än idag nya expansioner till spelet. Än så länge har det inte ett slut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *