Home Speltyper > Bästa shooterspelen på nätet
Bästa shooterspelen på nätet

Bästa shooterspelen på nätet

En av det snabbast växande industrierna idag är utan tvekan spelindustrin. Det finns idag en otroligt stor spelmarknad där spel sträcker sig från olika genrer och plattformar. En av de absolut äldsta varianterna av spel är shooterspel. Några av de första mer avancerade spelen som Doom var av genren shooter där man spelade från en första persons synvinkel. Detta innebär att man spelar från karaktärens synvinkel där du endast ser vapnet på skärmen.

Detta skapar en mer realistisk känsla när du spelar och detta är vanligt inom shooterspel. Spel kan även spelas i tredje person där du ser hela karaktären bakifrån. Detta blir allt vanligare och man kan se detta på nya titlar som det populära spelet Fortnite. Shooterspel är en av de populäraste genrerna och vi har därmed skapat denna lista på de 5 bästa spelen inom shooter-genren så du kan se vilka de är.

Team Fortress 2

Team Fortress 2 är ett populärt spel som skapades som en uppföljare till det populära spelet Team Fortress som från början var en modifikation till spelet Half Life. Spelet finns att spela gratis på plattformen Steam där det är Valve som är skaparna av spelet. Team Fortress 2 spelas i en första persons vinkel och är ett shooterspel med humoristiska drag. Spelet går att spela i olika format.

Spelet går ut på att två lag tävlar mot varandra i olika format som death match, capture the flag och capture the hill. Det finns olika karaktärer att välja mellan i spelet som även har olika vapen. Alla spelare väljer var sin karaktär och det är viktigt att samarbeta då alla karaktärerna har olika uppgifter under spelets gång. Det lag med högst poäng när spelet är slut vinner.

Counter Strike: Global Offensive

Counter Strike: Global Offensive är en shooter som spelas på plattformen Steam. Spelet är gratis och det är spelföretaget Valve som har utvecklat spelet. Counter Strike: Global Offensive spelas i första persons vinkel. Spelet spelas i två lag där ena laget är terrorister och andra laget är poliser. Spelet är baserat i rundor där det är upp till terroristerna att plantera en bomb på ett av de två bombställena som finns på banan.

Skulle man lyckas med detta då vinner terroristerna och får ett poäng. Skulle poliserna lyckas stoppa dem då får poliserna poäng. Efter att man spelat ett antal rundor så byter man lag med varandra och det laget med högst poäng när spelet är slut vinner. Varje spelare kan köpa vapen i början av rundan med de pengarna du får genom att döda motståndarna samt genom att vinna en runda.

Unreal Tournament

Unreal Tournament är ett spel som går långt tillbaka i tiden och har haft många föregångare till spelet. Man har än idag fortsatt att utveckla spelidén och det kommer ständigt nya versioner till denna klassiska shooter. Man spelar spelet i första persons vinkel. Spelet kan spelas i en rad olika format med allt från death match, capture the flag, capture the hill och free for all death match. Det går även att spela online.

Spelet består utav banor där vapnen är utsatta på olika ställen på banan. Detta är en fartfylld shooter där du samlar på dig olika vapen och power ups under spelet gång för att skapa en fördel mot dina motståndare. Dör du i spelet så återföds du efter en viss tid och kan spela vidare. Det gäller att få högre poäng än sina motståndare för att vinna i denna sci-fi shooter på nätet.

Planet Side 2

Planet Side 2 är en sci-fi shooter som utspelar sig i en sandbox-värld. Spelets värld är online dygnet runt. Spelet går ut på att du går med i ett av två lag och det är sedan upp till dig att kriga för att ta över kartan. Krig pågår hela tiden så det är bara att logga in och spela för att skydda ditt lags olika baser eller försöka ta över motståndarnas.

Fortnite

Fortnite är ett spel som blivit otroligt populärt på senare tid. Spelet är en shooter där du spelar i tredje persons vinkel. Spelet finns i olika format där det går ut på att döda dina motståndare. Det går även att samla material under spelets gång för att bygga upp baser och skydd som du kan gömma dig bakom. Spelet spelas online och finns även i olika custom-maps skapade av spelare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *