Home Speltyper > De bästa strategispelen på nätet
De bästa strategispelen på nätet

De bästa strategispelen på nätet

Strategispel är en av världens äldsta genrer när det kommer till spelvärlden och har alltid varit otroligt populära. Spelare får i dessa spel använda sig av strategier för att försöka överlista sin motståndare. Det finns idag oändligt med strategispel att välja mellan och dessa finns att spela på en rad olika plattformar. Strategispel kan se ut på olika sätt och vi har därför skapat denna lista för att ge dig lite inspiration.

Strategispel går långt tillbaka i tiden. Starcraft och Warcraft från spelutvecklaren Blizzard är några av de första spel som det anordnades tävlingar i. Denna genre fortsätter att växa i popularitet och finns idag även i versioner som går att spela i mobilen. Vi har här skapat en lista med fem strategispel på nätet som du absolut inte får missa. Läs vidare för att ta reda på vilka dessa är!

Starcraft 2

Starcraft 2 lanserades 2010 och är uppföljaren till ett av världens populäraste strategispel. Det är speljätten Blizzard som ligger bakom spelet som är en uppföljare till spelet med samma namn, Starcraft. Spelet utspelar sig i en mörk science fiction-miljö och är går ut på att du startar matcher mot andra spelare eller mot datorn. Spelet är som sagt ett strategispel och du ska, med hjälp av olika taktiker, försöka vinna över din motståndare.

När spelet har startat kan du välja mellan tre olika raser där varje ras har olika byggnader och soldater. Det är smart att bemästra en ras väl om du vill bli duktig i spelet. Spelet går sedan ut på att du skapar arbetare som samlar material, vilket du sedan kan bygga olika byggnader med. Det går att skapa byggnader för att rekrytera soldater som du kan använda för att besegra din motståndare.

Company of Heroes 2

Company of Heroes är ett strategispel som utspelar sig under andra världskriget. Spelet går ut på att du genom strategi ska försöka överlista dina motståndare. Spelet är av realistisk karaktär, så det gäller att med försiktighet styra dina trupper för att vinna över din motståndare. Miljöerna i spelet är välgjorda där större delar av kartan även är förstörbara. Spelet går att spela online och där kan du testa dina kunskaper mot andra.

Under tiden som du spelar styr du dina soldater, vilka har olika uppgifter. Det är viktigt att du tänker till och placerar ut dem på rätt plats så att de kan utföra sina roller i kriget på allra bästa sätt. Här gäller det att du använder dig av smarta strategier för att på så sätt lyckas överlista din motståndare. Det är ett realistiskt spel med häftiga inbyggda ragdoll-effekter.

Total War: Warhammer

Detta är ett strategispel där spelaren får utföra stora slag med hundratals soldater inblandade. Spelet har samma tema som det klassiska brädspelet Warhammer där hittar alla möjliga varelser från denna fantasyvärld. Spelet går att spela online mot andra spelare och genom att använda dig av strategi ska du försöka överlista din motståndare. Detta spel spelas i stor skala och det gäller verkligen att ha en bra överblick av din armé.

Spelet går att spelas som olika raser från Warhammer-universumet. Det gäller dock att välja klokt då de olika raserna som finns att välja på är bra på olika saker. En ras kan ha starka krigare medan en annan kan ha skyttar som är bra på pilbåge. Det är därför viktigt att välja den ras som passar in på din spelstil så att du kan anpassa dina strategier för att överlista dina motståndare.

Clash Royale

Clash Royale är ett strategispel som spelas online på din mobil eller surfplatta. Spelet går ut på att du kan uppgradera dina byggnader för att skapa starka soldater. Spelet är baserat på matcher där du möter en motståndare. Du väljer sedan att skicka dina soldater på en av de tre vägarna som leder till motståndaren. För att vinna måste du förstöra alla motståndarens byggnader. Spelet är gratis men det är möjligt att göra köp i spelet.

Clash of Clans

Detta är ett strategispel som spelas via mobilen eller surfplattan. Spelet går ut på att du uppgraderar dina byggnader och skapar ett starkt försvar. Du kan bygga soldater som du kan använda för att anfalla motståndaren. Motståndaren kan även anfalla dig och du förlorar då pengar om du skulle bli besegrad under ett anfall. Det går att uppgradera dina byggnader för att skapa starkare magier eller tjäna in pengar snabbare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *