Home Onlinespel > De största tävlingarna i onlinespel
De största tävlingarna i onlinespel

De största tävlingarna i onlinespel

Onlinespel är något som har vuxit enormt i popularitet och finns idag i alla möjliga varianter. Med ett växande antal av spelare har det även börjat växa fram olika stora tävlingsevenemang inom olika spel. Tävlingar inom spel online är otroligt stort där prispengarna kan handla om flera miljoner kronor till vinnaren. Proffsspelare inom online gaming reser idag jorden runt för att delta i stora tävlingar och kan numera leva på detta.

Onlinespel har även blivit otroligt populärt som publiksport. Det större tävlingarna ses av miljontals tittare varje år och spelarna behandlas som sportstjärnor. Det går idag även att spela på matcher, precis som med vanlig sport, vilket bevisar hur stort det har blivit. Det kan vara svårt att hålla koll på de största tävlingarna som sker runt om i världen. Därför har vi skapat denna lista med tävlingar du inte bör missa.

Dreamhack

Dreamhack är världens största festival för datorspel och varje år hålls evenemanget i Sverige. Ta med dig datorn hit och koppla upp dig på nätverket och njut sedan av dina favoritspel. Festivalen är ett stort evenemang och det finns mycket att göra på området även för den som inte vill spela hela tiden. Det går bland annat att ta del av uppträdanden och besöka montrar som presenterar spännande saker.

Festivalen har också tävlingar i en rad olika spel, bland annat Counter-Strike, Dota 2 och Starcraft 2. De bästa spelarna från runt om i världen kommer för att besöka denna tävling och försöka kamma hem de stora prispengarna som tävlingen har att erbjuda. Denna stora tävling sänds live över nätet via olika streamingsidor så att den som inte har möjlighet att vara på plats ändå har en chans att ta del av tävlingarna.

Evolution

Evolution, eller Evo som den även kallas för, är den största fighting-spelturneringen i USA. Denna online-spelturnering hålls årligen och är öppen för alla som vill delta och deltagare reser från jordens alla hörn för att delta i den prestigefyllda turneringen. I och med att det är en turnering som är öppen för alla skapar det möjlighet för vem som helst att delta, så länge man anser att man har vad som krävs.

Turneringen har endast spel som ingår i genren “Fighting”. Där hittar du spel som Super Smash, Street Fighter, Tekken och många fler. Dessa spel lockar en viss typ av publik och tillsammans skapar de en atmosfär som påminner om en riktig boxningsmatch. Stämningen på den här turneringen brukar med andra ord vara riktigt bra. Då tävlingen endast sker en gång per år är det mycket som står på spel, vilket bidrar till den goda stämningen.

The International

The International är en årlig turnering i spelet Dota 2. Turneringen är den största för spelet och det är speltillverkarna Valve som ligger bakom den. Denna turnering gick tidigare att delta i enbart via inbjudan men på senare år går det även att kvala in till turneringen. Turneringen hålls i USA där spelarna spelar matcherna live på en scen där åskådarna kan följa matcherna och träffa spelarna för att ta bilder.

Turneringen lockar de alla bästa Dota 2-spelarna i världen, vilka kommer för att tävla om den största prispotten inom e-sport, vilken förra året bestod av hela 10 miljoner amerikanska dollar. Det är med andra ord en hel del som står på spel i denna stora turnering. The International sänds även live via olika streamingsidor på nätet, till exempel Twitch. Det här är verkligen ett spännande event som du inte får missa!

FIFA interactive world cup

FIFA interactive world cup är den största turneringen i spelet FIFA. Det är spelutvecklarna själva tillsammans med deras partner EA Sports som håller i turneringen. Hit kommer proffsspelare från hela världen för att delta och ta hem den prestigefyllda titeln att vara bäst i världen. FIFA är ett av världens populäraste spel inom sport och även dess turnering lockar många olika spelare från alla världens hörn. Sändningar finns på nätet via olika streamingsidor.

Apex

Apex är en av de största tävlingarna i spelet Super Smash, ett otroligt populärt fightingspel där spelarna tävlar i olika versioner av spelet. Om du är insatt vet du att detta är en prestigefylld turnering som lockar spelare från runt om i världen. Exempelvis är det många japanska spelare som kommer för att mäta sig med de bästa spelarna. Sändningar av tävlingen finns på nätet för den som vill titta live.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *