Home Stream > Kända streamare på Twitch
Kända streamare på Twitch

Kända streamare på Twitch

Twitch är en sida på nätet där privatpersoner och företag kan skapa livesändningar relaterade till spel. Den är framförallt skapad för att möjliggöra livesändningar inom kategorin dator- och tv-spel. På senare år har de dock lagt till en kategori som kallas life, där det går att streama verkliga moment där du i princip kan sända vad du vill så länge det håller sig inom de satta reglerna på hemsidan.

Många var från en början skeptiska till formatet där du istället för att spela själv tittar på när någon annan person spelar. Sändningarna sker i realtid via streaming där tittarna ser det som streamaren ser på sin egna skärm. Det är också vanligt att använda sig av en webbkamera som även ger en bild av streamaren. Här nedan har vi skapat en lista med kända streamare från hemsidan.

Lirik

Saqib Zahid, som går under smeknamnet Lirik, är en amerikanskfödd streamare på Twitch. Lirik var en av de första stora namnen av streamarna på hemsidan och började ta streamandet mer seriöst under 2012. Han växte snabbt i popularitet och hade mellan 20 000 till 40 000 tittare per tillfälle. Idag har Lirik över 2 miljoner följare och är därmed en av de största namnen på sidan just nu.

Lirik har numera en legendarisk status inom branschen eftersom han var en av de första stora namnen. Han började med att streama spel som World of Warcraft och gick senare vidare till spel som Day Z och mods som Arma. Det som gjorde streamen så populär var den humoristiska klang kanalen hade. Spelen han spelar är ofta sådana där han kommunicerar med andra spelare via mic och detta resulterar ibland i udda möten i spelet.

AdmiralBulldog

Henrik Ahnberg är en svensk streamare som också hittas på Twitch. Han är dock mer känd under namnet AdmiralBulldog och är en proffsspelare inom spelet Dota 2. AdmiralBulldog har haft en lång och framgångsrik karriär när det kommer till Dota 2. Han var bland annat med när det svenska laget Alliance tog hem den största turneringen i spelet The International utan några större problem – och en prissumma på flera miljoner kronor.

AdmiralBulldog började efter en tid dra sig tillbaka alltmer från tävlingsscenen och började streama när han spelade Dota 2. Eftersom han var en av de bästa spelarna i världen på den tiden var det många som tyckte att det var intressant och lärorikt att titta på hans stream. Dessutom är han av rolig karaktär, vilket ökade underhållningen av att titta på streamen. Idag streamar han alla möjliga spel.

Summit1g

Jaryd Lazar, som går under namnet Summit1g när han spelar, är en amerikansk streamare. Summit1g var från början en proffsspelare i spelet Counter-Strike med en rad stora vinster bakom sig. Efter att ha börjat dra sig tillbaka från tävlingsscenen startade han istället en stream. Från början låg fokus på Counter-Strike eftersom det fortfarande var ett spel han älskade och var riktigt duktig i, vilket även var kul att titta på.

Streamen utvecklades senare och idag kan man se honom spela en bra variation av spel, men hans intresse ligger fortfarande i shooter-genren. Streamen är en av de populäraste på sidan där Summit1g under 2018 var den streamare som hade flest följare. Han spelar fortfarande en hel del Counter-Strike på streamen men mycket fokus har den senaste tiden legat på det populära spelet Fortnite som har fått stor uppståndelse i spelvärlden.

Riot Games

Riot Games är ett spelföretag som ligger bakom den stora succén League of Legends. På Twitch har företaget ett streamkonto som de använder sig av för att sända matcher som spelas live. League of Legends är ett av världens populäraste spel, vilket även märks då denna stream kan ha några miljoner tittare under de större turneringarna. Största fokus ligger på den amerikanska scenen av spelet League of Legends som streamas under turneringar.

Syndicate

Syndicate är en streamare som funnits med länge på Twitch. Hans konto var det första på Twitch någonsin att nå en miljon följare. Streamen startade med att sända Minecraft men idag ser man en bra variation av spel där bland annat det populära spelet Fortnite tagit upp mycket speltid. Syndicate har dessutom en populär Youtube-kanal med samma namn, samt en hemsida som säljer produkter som han skapat med sitt namn på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *